Aktivni z nami

Sprememba torkovih treningov aikida

08. sep. 2011

Spremenjen je urnik torkovih treningov. Po novem začenjamo s treningi vsak torek od 18:45 do 19:45 (začetniki) in od 19:45do 20:45 (I. skupina). Hvala za razumevanje.

Treningi in vpis novih članov

31. avg. 2009

V mesecu septembru začenjamo s treningi. Treningi aikida potekajo na novi lokaciji in sicer na Osnovni šoli Simona Jenka - Center, Komenskega 2. Prvi trening bo v torek 1.9. ob 17:30 uri.
S treningi plavanja začnemo v ponedeljek 7.9. ob 20:00.
Vpisujemo pa tudi nove člane, zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite.
Za več informacij smo dosegljivi na info@aktivcek.com ali na tel. številki 040/ 435 - 183
Urnik treningov

Caneva - Aquaparadise

16. avg. 2009

Če bi radi uživali v adrenalinskih vožnjah po toboganih in se imeli noro dobro, potem pojdite z nami v Aquaparadise. Nahaja se v Italiji ob Gardskem jezeru. Organiziran avtobusni prevoz. Odhod ob 7:00, prihod v poznih urah. Rok prijave je ponedeljek 17.8.09.

Odprto veteransko državno prvenstvo v plavanju

05. jul. 2009

V nedeljo 5.7.09 je v Kopru potekalo Odprto letno državno veteransko prvenstvo v plavanju. V lepem vremenu in prijetnem vzdušju sta tekmovala tudi naša člana Sanda Mladenovič in Andrej Pirc. Oba sta postala večkratna državna prvaka v svoji starostni kategoriji.

polaganje za 6. kyu

polaganje za 6. kyu

Polaganje za 7. in 6. kyu

V torek, 16.6.09, so imeli naši člani izpite za 7. in 6. kyu-je. Sensei Dobravec je bil s prikazanimi izpiti zelo zadovoljen. Z veseljem lahko povem, da so vsi, ki so opravljali izpite, uspešno opravili. Nekaj utrinkov pa si lahko pogledate v naši galeriji.
Vsem iskrene čestitke in uspešno delo še naprej.

yondan test

yondan test

Inštruktorski seminar - Chicago 2009

Med prvomajskimi počitnicami smo se mudili v Chicagu. Udeležili smo se inštruktorskega seminarja. Seminar je potekal v Tenshinkan doju, kjer je tudi sedež AAA in AAI. Na tem seminarju je naš Sensei Matjaž Dobravec uspešno opravil izpit za 4. DAN (Yondan). Poleg zanimivega seminarja smo si ogledali tudi NBA tekmo med moštvoma Chicago Bulls in Boston Celtics. Zmagali so domači po treh podaljških.
Še enkrat čestitke Sensei-ju Dobravcu za Yondan.  Fotografije si lahko ogledate v dveh galerijah: Izpit za yondan - Dobravec Sensei in Chicago 2009

Sensei Matjaž Dobravec opravil izpit za 4. DAN

Z veseljem vam sporočamo novico, da je Sensei Matjaž Dobravec opravil izpit za 4. DAN na inštruktorskem seminarju v Tenshinkan Doju v Chicagu. Seminar je potekal od 30. aprila do 3. maja, udeležili pa so se ga tudi člani Shodokan doja, ki so si nabirali inštruktorske izkušnje.

Več o seminarju si lahko preberete na straneh Aikido World, kjer si lahko ogledate obsežno galerijo slik.

Sobotni trening

V soboto, 4.4.09 imamo plavalci trening ob 11:00.
Se vidimo na bazenu.

Zimsko veteransko prvenstvo Slovenije v plavanju

V soboto 7.3.09 je potekalo zimsko veteransko državno prvenstvo v plavanju. Tekmovanja so se udeležili tudi trije naši člani. Vsi so dosegli zelo dobre rezultate. Sanda Mladenovič je zmagala trikrat in sicer: 100 mešano, 50 prosto, 50 delfin. Andrej Pirc je zmagal na 100 in 200 delfin. Janez Šinkovec pa je bil drugi na 200 prosto in tretji na 100 prosto. Čestitke vsem. Naslednja tekma za veterane bo 12.4.09 v Celju.

Predstavitev aikida in podelitev posebnega priznanja Japonskega veleposlaništva Shodokan doju

Ob posebnem dogodku za Shodokan dojo, Vas prisrčno vabimo v četrtek, 5. marca 2009, ob 20. uri v novo dvorano vojašnice Franc Rozman Stane v Mostah, na krajšo predstavitev japonske borilne veščine - aikida.

Njegova Ekselenca g. Shigeharu Maruyama, japonski veleposlanik v Sloveniji, bo ob tej priložnosti predsedniku Shodokan doja Matjažu Dobravcu podelil prvo posebno priznanje Japonskega veleposlaništva za širjenje japonske kulture in športa v Sloveniji.

Vljudno vabljeni!

Plavanje trening

V sredo 22.4.09, zaradi vaterpolo tekme, trening plavanja odpade. Odpadel trening bomo nadomestili v ponedeljek 27.4. ob 20:00. Lep pozdrav.

Odprto zimsko veteransko prvenstvo Slovenije v plavanju

7.3.2009, bo na Kodeljevem potekalo zimsko veteransko prvenstvo Slovenije v plavanju. Propozicije si lahko ogledate v pdf dokumentu. Tisti, ki bi radi plavali na tekmi, mi prosim sporočite preko elektronske pošte ali po telefonu (040 435-183). Prijave so možne do 4.3.2009.

> Več o tem v pdf dokumentu...

Zimske počitnice

Prihodnji teden imamo v Kranju zimske pošitnice. Med počitnicami v Kranju ne bo treningov. Tisti, ki bi želeli trenirati ste vabljeni v Ljubljano, kjer so treningi po ustaljenem ljubljanskem urniku. Ponovno se vidimo  24.2. 09 (plavalci) oz. 25.2.09 (aikidoke). Želimo vam lepe zimske počitnice.

aikido

aikido

Izpiti za 7. in 6. kyu

V torek, 27.1.09, so imeli naši člani izpite za 7. in 6. kyu-je. Sensei Dobravec je bil s prikazanimi izpiti zelo zadovoljen. Z veseljem lahko povem, da so vsi, ki so opravljali izpite, uspešno opravili. Nekaj utrinkov pa si lahko pogledate v naši galeriji.
Vsem iskrene čestitke in uspešno delo še naprej.

Sensei Katz

Sensei Katz

Aikido seminar - Sensei Katz 5. dan

Od 8.1. do 10.1.09 je v Ljubljani potekal aikido seminar pod vodstvom sensei-ja Martina Katza 5. dan. Seminar je bil izredno zanimiv, poln pozitivne energije. V času seminarja so bili opravljeni tudi štirje testi za shodan in nidan, vsi so ga opravili zelo uspešno. Rad bi se zahvalil našim članom, ki so vzeli čas in prišli na seminar. Zahvalil bi se tudi sensei-ju Dobravcu za uspešno in dobro organiziran seminar.  Slike si lahko ogledate v naši galeriji.

Vesel božič in srečno novo leto.

Vesel božič in srečno novo leto.

Novoletni prazniki

Vsem članom želimo lepe novoletne praznike. S treningi začnemo po počitnicah. S treningi aikida 3.1. in s plavanjem  6.1. 2014.
Srečno in zdravo 2014.

bowling

bowling

Bowling 2008

V nedeljo 14. 12. 08 smo se že tradicionalno dobili na prednovoletnem bowlingu, tokrat prvič v Kranju. Zbralo se nas je kar lepo število članov, tako plavalcev kot tudi tistih, ki trenirajo aikido. V začetku je bilo malce več spodrslajev, vendar smo se proti koncu že dobro "zvezirali" in podirali keglje kot za šalo. Fotografije pa si lahko ogledate v galeriji.

Slovenija plava 08

V soboto 29.11.2008 je potekalo veteransko plavalno tekmovanje. Zelo dobre rezultate je dosegla tudi naša članica Sanda Mladenovič. V svoji kategoriji je trikrat zmagala in sicer na 100m mešano je s časom 1:16,44 ; 50m delfin 0:33,67 ter na 50m prosto s časom 0:30,21.

Čestitamo.

predjed

predjed

Kuharija 08

V sredo smo se zbrali nadebudni aktivčki in se učili spretnosti kuhanja pri našem mojstru kulinarike Urošu Gorjancu. Mojster nam je pripravil silvesterski meni s petimi hodi. Trudili smo se po naših najboljših močeh in po dobrih treh urah kuhanja smo si lahko malce oddahnili in poskusili naše jedi. Lahko mirno rečem, da smo jedli vrhunsko hrano, to lahko potrdijo tudi vsi prisotni. Na koncu nam je ostalo še tisto malce manj prijetno opravilo in sicer pomivanje in pospravljanje posode. Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Jesenske počitnice

V času jesenskih počitnic nimamo treningov aikida na OŠ Jakoba Aljaža, treningi plavanja tečejo po ustaljenem urniku. S treningi aikida pričnemo v torek 4.11. Lepe počitnice.

Žiga Savnik

Žiga Savnik

Žiga Savnik

Žiga Savnik

13. Ljubljanski maraton

Leto je naokoli in Ljubljanski maraton je za nami. Tokrat že 13. po vrsti. Na njem je sodelovalo kar nekaj članov našega društva. Med najbolj vzdržljivimi, se pravi med tistimi, ki so pretekli 42 km, se je odlično odrezal Žiga Savnik, ki je z odličnim rezultatom 3:09,06 osvojil 20. mesto v svoji kategoriji. Med polmaratonci je bil najhitrejši Lojze Primožič z odličnim rezultatom 1:19,18 osvojil 11. mesto v svoji kategoriji. Matej Medved je bil 84. v svoji kategoriji (1:31,49), Edo Krnič 102. mesto (1:33,39), Andrej Pirc 245. mesto (1:39,45), Danilo Šubic 448. mesto (1:52,18). Čestitamo vam za odlične rezultate in uvrstive.

Predavanje o drogah

Živimo v času, ko je problematika glede drog v porastu. Da bi bili seznanjeni oziroma bolj osveščeni glede tega problema, bomo v našem klubu organizirali predavanje o drogah. Uradni zastopnik iz Carinske uprave RS si bo vzel čas in nam predstavil nekaj kar verjetno še niste slišali ne videli. Predavatelj je strokovnjak na področju prepovedanih drog in zatiranja tihotapstva z dolgoletnimi izkušnjami. Je zelo cenjen na tem področju, saj predava po vsej Sloveniji po carinskih službah in je tudi avtor 5 knjig o drogah.
Vabljeni torej v sredo 15.10.2008 od 19:30-21:30 ure v OŠ Nove Jarše, kjer bo namesto treningov potekalo predavanje. Lepo vabljeni tudi starši otrok, saj so prav oni najbolj občutljiv faktor na tem področju.

Hrbtno

Hrbtno

Individualno učenje plavanja

V zadnjem času je vedno več povpraševanja po individualnih urah učenja plavanja, zato smo se tudi v našem društvu odločili ponuditi to opcijo. Prednosti individualega učenja so:

- hitrejše učenje,

- boljše povratne informacije,

- prilagodljiv urnik učenja.

Po izkušnjah je za začetnike priporočljiva 30 minutna vadba, saj je učinek učenja in pomnenja boljši. Pri plavalcih, ki že dobro plavajo pa je priporočljivo 60 minut in več. Na vadbi bomo posneli začetno stanje in ga tudi analizirali, prav tako pa bomo posneli tudi končno stanje ter ga analizirali in primerjali z začetnim stanjem. Z vami bodo delali zelo izkušeni trenerji plavanja, saj se zavedamo, da je kvaliteten trener bistvenega pomena. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 040 435 183 ter na @info@aktivcek.com.


Plavanje

V ponedeljek 8.9.2008 ob 20:00 začnemo s plavalno sezono. Vsi vljudno vabljeni v Pokriti olimpijski bazen v Kranju. Treningi so vsak ponedeljek in sredo. Več informacij na voljo na tel: 040/ 435 183 ali na @:  piro23@siol.net.

Vpis novih članov

Vse zainteresirane vabimo v začetni tečaj aikida in plavanja.  Vpis bo potekal od 01.09.2008 naprej.  Za vse informacije nas lahko pokličite na 040/435-183 ali na @ piro23@siol.net.

website by msjr | 2008 - 2024